top of page
  • Yazarın fotoğrafıHarmony

Yürüme ve Denge Bozukluğu - Fizik Tedavi

Güncelleme tarihi: 4 Nis

Yürüyüşünüzün veya dengenizin eskisi gibi olmadığını mı düşünüyorsunuz? Yürüme mesafelerinin yorucu hale geldiğini ve etrafta dolaşmak için baston ya da yürüteç gibi yardımcı bir cihaz kullanıyor olabileceğinizi düşünüyor musunuz?

Dengeleme duyunuz, dengesiz bir zemin üzerinde durmanızı, zeminde bulunan nesnelerden doğru bir şekilde sıyrılmanızı ve diğer birçok günlük etkinliği sorunsuz bir şekilde durmanızı sağlar. Bu mükemmel sistemin bozukluğunda en etkili tedavi yöntemlerinden biri fizik tedavi hizmetidir.

denge bozukluğu


Dengeleme kabiliyetimiz aşağıdakiler dahil üç ana bileşene bağlıdır:


  • Eklem ve kaslardan gelen sinyaller

  • İç kulak

  • Görme


Yaşlandıkça, reflekslerimiz biraz yavaşlar. Bu, çimen, çatlak kaldırım, çakıl ve merdiven gibi düz olmayan alanlara adapte olmayı zorlaştırır. Ayrıca, zayıf duruş, kalçalardaki zayıflık, ayak bilekleri ve zayıf görme, zayıf olan dengeyi daha da bozabilir.

yürüme bozukluğu

Yürüme ve Denge Bozukluğu Tedavisi


Çoğu insan, geç oluncaya ve düşene kadar dengeyi azalttığını anlamıyor. Düşüşler yaşlı insanlarda yaralanmaların bir numaralı ölüm nedenidir ve ayrıca her yıl milyonlarca kırık ve yaralanmaya neden olmaktadır. Bunların çoğu doğru fizik tedavinin etkileriyle önlenebilir. Harmony Evde Fizik Tedavi - Yalova bünyesindeki uzman fizyoterapistlerimiz fizik tedavi ihtiyaçlarınız için özel olarak tasarlanır. Böylece yürüme ve denge bozukluğu olmadan hayatınıza devam edebilirsiniz. Zayıflıkları veya zayıf kas koordinasyonunu nereden düzenleneceğini belirlemek için yürüme şeklinizi değerlendiririz. Ayrıca, duruşunuz üzerinden yapılan testler, sizin için en iyi sonuçları elde etmek için dikkatinizi nereye odaklamanız gerektiğini belirler. Harmony Evde Fizik Tedavi - Yalova tarafından verilen yürüme ve denge eğitiminden sonra hastalarımızın çoğu artık güvenli ve özgür bir şekilde yürümeleri için bastonlar veya yürüteçler kullanmaları gerekmiyor.

yürüme dengesizliği


Size özel fizik tedavi programlarımızdan yararlanmak veya genel danışmanlık hizmetimiz hakkında bilgi edinmek için ücretsiz değerlendirme fırsatından yararlanın. Detaylı bilgi için bize ulaşın.

bottom of page